Wil jij meer energie, ontspanning en balans in je leven?


Ja, vertel mij meer Afspraak maken

Wat maakt mijn aanpak anders?


Wat maakt mijn aanpak anders?
Ik krijg regelmatig de vraag wat ik precies doe als coach. Ik geef dan aan dat ik mensen met aanhoudende pijn, waar geen duidelijke lichamelijke of medische oorzaak voor is, help om zich fysiek en mentaal beter te voelen en de pijn te laten afnemen. Voor mij klinkt dat heel logisch, maar toch is het nog niet heel bekend dat je met deze klachten ook bij een (gespecialiseerde) coach terecht kunt. Wat maakt mijn aanpak anders?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat aanhoudende pijn die al lang aanwezig zijn en waar geen duidelijke medische oorzaak voor is complex is. Ik zeg vaak: 'als het makkelijk was om er minder last van te hebben, dan was het al gelukt'. Bij acute pijn ligt het wat eenvoudiger. Als je een wond of breuk hebt en je geeft het rust (al dan niet na een medische behandeling), dan doet het lichaam de rest. Na verloop van tijd heb je er minder of geen last meer van.

Bij lang bestaande pijn is de klacht na de normaal verwachte hersteltijd nog steeds aanwezig. Er spelen dan andere zaken mee die maken dat je er nog steeds last van hebt. Hier wordt veel onderzoek naar gedaan en toch blijft dit complex. En daar begint (voor mij) de puzzel.

Het gaat dan niet alleen over de pijn, maar ook over jou en jouw leven. Wat zijn onderliggende oorzaken die maken dat deze klachten er nog steeds zijn? Hoeveel stress heb je? Welke emoties spelen steeds weer op? Hoe ga je met jezelf om? Wat moet je allemaal van jezelf? Hoe ga je met je klachten om: probeer je je klachten zoveel mogelijk te vermijden of ga je koste wat kost door omdat je een doorzetter bent? Doe je waar je (in het algemeen) blij van wordt of kost het je vooral energie?

Wat mijn aanpak anders maakt is dat het jou als persoon centraal stelt. Wat heb jij nodig om stappen vooruit te zetten en je weer beter te voelen? Met mijn brede achtergrond als coach, fysiotherapeut én wetenschapper help ik je om de puzzelstukken in elkaar te leggen.

Wil je ervaren of mijn aanpak bij je past? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wil je direct een aantal waardevolle tips om je beter te voelen als je last hebt van aanhoudende (chronische) pijn? Je kunt hier mijn gratis e-book downloaden.

E-book

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

Contact

Karlien Luten
Hageneind 24
9482 PE Tynaarlo
Stuur een e-mail