Wil jij weer grip krijgen op je pijn en daarmee op je leven?


Ja, vertel mij meer Afspraak maken

Over mij

Als fysiotherapeut heb ik vele jaren mensen met lichamelijke klachten, zoals aanhoudende pijn en vermoeidheid, begeleid binnen revalidatietrajecten. Hierin leerde men om te gaan met de klachten en dagelijkse activiteiten zoals huishouden, werk en hobby’s weer beter uit te voeren. Ondanks dat mensen hierin stappen vooruit maakten, had ik het gevoel dat er meer winst te behalen zou zijn. Maar hoe?

Tijdens mijn promotieonderzoek over het stimuleren van een gezonde leefstijl ontdekte ik wat een gezondere leefstijl (waaronder meer bewegen, gezonder eten, voldoende ontspanning en slaap) kan doen voor de gezondheid. En wat de impact ervan is op hoe je je fysiek en mentaal voelt. En hoe je invloed kunt hebben op lichamelijke klachten.

Dit inspireerde mij om na m’n promotie mij te specialiseren als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach zodat ik mensen zelf kon begeleiden om zich fysiek en mentaal beter te voelen. Ik leerde niet alleen te kijken naar de gevolgen van lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid, en hoe je deze kunt verminderen. Maar ook te onderzoeken wat oorzaken zijn van de klachten, hoe je ze kunt aanpakken en welke zaken verder invloed hebben op je gezondheid. Daarmee ging een wereld voor mij open!

In mijn praktijk begeleid ik mensen met aanhoudende lichamelijke (pijn)klachten, zoals aanhoudende pijn, vermoeidheid en fysieke klachten waar geen duidelijke, medische oorzaak voor is naar minder klachten, meer energie en vitaliteit.

Ook al heb ik een stevige wetenschappelijke achtergrond, ik houd van een nuchtere en praktische aanpak. En doe niet moeilijk als het ook makkelijk kan, niet zweverig, maar lekker met beide benen op de grond. Heeft misschien met mijn boeren-achtergrond te maken ;-)

Om zelf fysiek en mentaal fit te blijven, wandel en fiets ik graag buiten in de natuur. Het liefst in de (Zwitserse) bergen, die hebben voor mij iets magisch: de rust, de ruimte, de stilte én de koeien! Maar ik word ook heel blij van mijn Drentse achtertuin. Mijn coaching doe ik dan ook graag wandelend.

Heb je een vraag of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op!

Dr. Karlien Luten

Wil jij weer grip krijgen op je pijn en daarmee op je leven?

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

E-book

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

Contact

Karlien Luten
Hageneind 24
9482 PE Tynaarlo
Stuur een e-mail