Wil jij weer grip krijgen op je pijn en daarmee op je leven?


Ja, vertel mij meer Afspraak maken

Over mij


Als fysiotherapeut heb ik vele jaren mensen met chronische pijn en andere lichamelijke klachten begeleid binnen revalidatietrajecten. Hierin leerde men om te gaan met de pijn en dagelijkse activiteiten zoals huishouden, werk en hobby’s weer beter uit te voeren met pijn. Ondanks dat mensen hierin stappen vooruit maakten, had ik het gevoel dat er meer winst te behalen zou zijn. Maar hoe?

Naast mijn werk als fysiotherapeut startte ik met een promotieonderzoek over het stimuleren van een gezonde leefstijl bij volwassenen. Ik ontdekte wat een gezondere leefstijl kan doen voor de gezondheid! En wat de impact ervan is op hoe je je fysiek en mentaal voelt. En hoe je invloed kunt hebben op je pijn.

Dit inspireerde mij om na m’n promotie mij te specialiseren als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach zodat ik mensen zelf kon begeleiden om zich fysiek en mentaal beter te voelen. Ik leerde niet alleen te kijken naar de gevolgen van lichamelijke klachten (pijn) en hoe je deze kunt verminderen. Maar ook te onderzoeken wat oorzaken zijn van klachten, hoe je ze kunt aanpakken en welke zaken verder invloed hebben op je gezondheid. Daarmee ging een wereld voor mij open!

Mijn missie werd helder: mensen met chronische pijn en fysieke klachten waar geen duidelijke, medische oorzaak voor is te begeleiden vanuit mijn kennis en ervaring op het gebied van pijnrevalidatie én vitaliteitscoaching. Een unieke persoonlijke aanpak waarbij je grip krijgt op je pijn, je fysiek en mentaal beter voelt en weer de regie over je leven in eigen hand krijgt. 

Ook al heb ik een stevige wetenschappelijke achtergrond, ik houd van een nuchtere en praktische aanpak. En doe niet moeilijk als het ook makkelijk kan, niet zweverig, maar lekker met beide benen op de grond. Heeft misschien met mijn boeren-achtergrond te maken ;-) 

Om zelf fysiek en mentaal fit te blijven, wandel en fiets ik graag buiten in de natuur. Het liefst in de (Zwitserse) bergen, die hebben voor mij iets magisch: de rust, de ruimte, de stilte én de koeien! Maar ik word ook heel blij van mijn Drentse achtertuin. Mijn coaching doe ik hier ook graag wandelend.

Heb je een vraag of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op!

Dr. Karlien Luten

Wil jij weer grip krijgen op je pijn en daarmee op je leven?

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

E-book

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

Contact

Karlien Luten
Hageneind 24
9482 PE Tynaarlo
Stuur een e-mail