Wil jij meer energie, ontspanning en balans in je leven?


Ja, vertel mij meer Afspraak maken

Wat als het je allemaal teveel wordt?


Wat als het je allemaal teveel wordt?
Uitgeblust zit ze tegenover mij. Ze werkt sinds 5 jaar als verpleegkundige in een ziekenhuis. Ze houdt van haar werk en deed dit tot een paar maanden geleden met veel plezier. Maar langzaam ging ze steeds meer opzien tegen haar werk. Het kostte haar steeds meer moeite om haar werk goed te doen. Ze voelt steeds meer druk om te presteren en opladen van haar werk lukt niet goed meer. Ze piekert steeds meer over hoe het verder moet. Ze ligt er 's nachts wakker van... Herken je dit?

Steeds meer mensen, vooral vrouwen, ervaren een hoge druk om alle rollen, als werknemer, moeder, dochter, partner, vriendin, sportmaatje etc., zo perfect mogelijk uit te voeren. Falen is daarbij geen optie. Het plaatje moet perfect zijn. Maar voor wie? En wat doet dat met je?

Tijdens het coachen van deze verpleegkundige komen sterke overtuigingen naar voren: ik moet alles goed doen, ik mag niet falen, ik voel me verantwoordelijk voor mijn collega's die het zwaar hebben. Zodra ze hier bewust van wordt en hiermee aan de slag gaat, voelt ze zich steeds lichter en rustiger worden. Daarnaast heeft ze stapje voor stapje geleerd om haar eigen grenzen beter te bewaken. En het lukt haar steeds beter om haar wensen aan te geven. De lat ligt inmiddels wat lager, waardoor ze met meer ontspanning haar werk kan doen en ze het plezier in haar werk weer terugvindt.

Door de achterliggende oorzaken, hier onder andere de sterke overtuigingen en het niet respecteren van eigen grenzen, bloot te leggen en hiermee aan de gang te gaan, gaat de energie letterlijk weer stromen. Zo mooi om te zien! 

Wil jij ook met plezier je werk doen? En kun je hierbij wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

E-book

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

Contact

Karlien Luten
Hageneind 24
9482 PE Tynaarlo
Stuur een e-mail