Wil jij weer grip krijgen op je pijn en daarmee op je leven?


Ja, vertel mij meer Afspraak maken

Wat maakt mijn aanpak anders?


Wat maakt mijn aanpak anders?
Ik krijg regelmatig de vraag wat ik precies doe als coach. Ik geef dan aan dat ik mensen met lichamelijke klachten, waar geen duidelijke fysieke oorzaak voor is, help om grip te krijgen op hun klachten én zich fysiek en mentaal beter te voelen. Voor mij klinkt dat heel logisch, maar toch is het nog niet heel bekend dat je met deze klachten ook bij een (gespecialiseerde) coach terecht kunt. Wat maakt mijn aanpak anders?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat lichamelijke klachten die al lang aanwezig zijn en waar geen duidelijke medische oorzaak voor is, zoals pijn of vermoeidheid, complex is. Ik zeg vaak: 'als het makkelijk was om er minder last van te hebben, dan was het al gelukt'. Bij acute klachten ligt het wat eenvoudiger. Als je een wond of breuk hebt en je geeft het rust (al dan niet na een medische behandeling), dan doet het lichaam de rest. Na verloop van tijd heb je er minder of geen last meer van.

Bij lang bestaande lichamelijke klachten is de klacht na de normaal verwachte hersteltijd nog steeds aanwezig. Er spelen dan andere zaken mee die maken dat je er nog steeds last van hebt. Hier wordt veel onderzoek naar gedaan en toch blijft dit complex. En daar begint (voor mij) de puzzel.

Het gaat dan niet alleen over de pijn of vermoeidheid, maar ook over jou en jouw leven. Wat zijn onderliggende oorzaken die maken dat deze klachten er nog steeds zijn? Hoeveel stress heb je? Hoe ga je met jezelf om? Wat moet je allemaal van jezelf? Hoe ga je met je klachten om: probeer je je klachten zoveel mogelijk te vermijden of ga je koste wat kost door omdat je een doorzetter bent? Doe je waar je (in het algemeen) blij van wordt of kost het je vooral energie?

Wat mijn aanpak anders maakt is dat het jou als persoon centraal stelt. Wat heb jij nodig om stappen vooruit te zetten en je weer beter te voelen? Met mijn brede achtergrond als onderzoeker, coach én fysiotherapeut help ik je om de puzzelstukken in elkaar te leggen.

Wil je ervaren of mijn aanpak bij je past? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wil je direct een aantal waardevolle tips om je beter te voelen als je last hebt van langdurige (chronische) klachten zoals pijn of vermoeidheid? Je kunt hier mijn gratis e-book downloaden. Ook waardevol als je, om andere redenen dan pijn, niet lekker in je vel zit. 

Ervaringen van anderen


 


Erika

E-book

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

Contact

Karlien Luten
Hageneind 24
9482 PE Tynaarlo
Stuur een e-mail