Wil jij weer grip krijgen op je pijn en daarmee op je leven?


Ja, vertel mij meer Afspraak maken

Mijn kijk op lichamelijke klachten


Mijn kijk op lichamelijke klachten
Onlangs was ik 12 1/2 jaar in dienst als fysiotherapeut bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen. En met dit jubileum realiseerde ik mij dat mijn kijk op lichamelijke klachten (en ook op pijn) en de aanpak ervan in de afgelopen jaren flink veranderd is. Als (beginnend) fysiotherapeut was ik vooral opgeleid om lichamelijke oorzaken te vinden voor lichamelijke klachten (vaak spieren en pezen) en deze ook lichamelijk op te lossen met therapie en training.

Door mijn promotieonderzoek over gezonde leefstijl ontdekte ik wat de impact was van leefstijl (bewegen, voeding, ontspanning en slaap) op gezondheid. En daarmee welke winst er te behalen viel. Er ging een wereld voor mij open! Mijn fascinatie leidde ertoe dat ik een opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach volgde om mensen goed te kunnen begeleiden. Hiermee werd mijn kijk op oorzaken van lichamelijke klachten ook een stuk breder.

Toen ik leerde dat niet alleen lichamelijke oorzaken kunnen zorgen voor (aanhoudende) lichamelijke klachten, maar ook emotionele en mentale issues, zoals angsten, trauma's, onverwerkte emoties en belemmerende gedachten oorzaken kunnen zijn, was voor mij een integrale kijk én aanpak van lichamelijke klachten niet meer weg te denken!

En ik probeer dit ook altijd op een nuchtere en simpele manier uit te leggen aan mijn klanten. Want vaak weten ze niet dat bijvoorbeeld iets naars wat ze in het verleden hebben meegemaakt nog zoveel impact kan hebben in het heden. En dat dit meestal relatief eenvoudig aan te pakken is, zonder dat je over het nare hoeven te vertellen! Bijna te mooi om waar te zijn :-) En niet zweverig, maar met beide benen op de grond, daar houd ik van!

Dus heb je zelf last van aanhoudende lichamelijke klachten en wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur een berichtje, dan neem ik graag contact met je op om je op weg te helpen. 

Ervaringen van anderen


 


Erika

E-book

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

Contact

Karlien Luten
Hageneind 24
9482 PE Tynaarlo
Stuur een e-mail