Wil jij meer energie, ontspanning en balans in je leven?


Ja, vertel mij meer Afspraak maken

Goed om te weten als je je leefstijl wilt veranderen


Goed om te weten als je je leefstijl wilt veranderen
Het klinkt vaak zo eenvoudig: iets gezonder eten, iets vaker bewegen of zelfs sporten en minder stressen. Hoe moeilijk kan het zijn? En als het dan toch wat moeilijker gaat dan gedacht, dan moet je toch gewoon even doorzetten...?

De kleine (of soms wat grotere) veranderingen die we graag in onze leefstijl willen, kosten ons namelijk toch wel veel moeite. We zijn gewoontedieren en veranderen, op een enkeling na, niet makkelijk onze ingesleten patronen. En op wilskracht lukt het uiteindelijk (helaas) ook niet op de lange termijn. Je wilskracht kun je zien als een spier. Je kunt hem een tijdje flink aanspannen, maar er komt een moment dat je door verzuring toch moet opgeven. En dat geldt ook voor wilskracht. Je gaat heel gemotiveerd aan de slag, deze keer gaat het je zeker lukken om iets gezonder te eten, iets vaker te bewegen of te sporten en minder te stressen. Maar er komt een moment dat je veel pijn hebt, andere zaken aan je hoofd hebt, je niet lekker in je vel zit of er is iets anders, wat maakt dat je wilskracht ineens niet meer zo groot is en je in je oude patroon vervalt. 

Op zich is een keer een terugval niet zo erg, dat overkomt iedereen. Het gaat er om dat je niet bij de pakken neer blijft zitten en de draad van je gezondere leefstijl weer oppakt. En daar zie ik het vaak mis gaan... Dat lukt vaak niet. Ik had het al eerder over een goed SOS-plan bij een terugval en een realistisch plan om je punt op de horizon te kunnen bereiken.

En essentieel is dat je weet waar je het écht voor doet, waar zit jouw jouw verlangen. Oftewel je intrinsieke motivatie. Wat kan je beter als je minder pijn ervaart? En hoe voel je je dan? En dan ben je al een heel eind! Om de kans van slagen nog wat verder te vergroten, zal je daadwerkelijk wat tijd in je agenda én ruimte in je hoofd (minder stress) moeten maken om gewoonten stap voor stap te veranderen. Want veranderen kost nou eenmaal tijd, moeite én energie.

Mocht je mijn hulp hierbij nodig hebben, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Ervaringen van anderen


 


Joke

E-book

Download het gratis e-book '10 tips om je fysiek en mentaal beter te voelen met chronische pijn'.

Contact

Karlien Luten
Hageneind 24
9482 PE Tynaarlo
Stuur een e-mail